BEHANGEN

Op de kinderkamer wordt behangen steeds meer een trend. De keuze is enorm of het nu gaat om een jongenskamer of meisjeskamer. Kinderen houden vaak van kleuren en afbeeldingen wat gemakkelijk te realiseren is met behangpapier. Ook kun je combineren met één wand behangpapier en de overige muren met gekleurde latex behandelen of andersom. Kortom alles is mogelijk.

Dan is er ook nog glasvezelbehang deze wordt gemaakt van fijne glasvezels. Die worden op een speciale manier verweven en geperst tot er een zeer fijn en sterk gaas ontstaat. Er kunnen verdikkingen in aangebracht worden zodat er een mooi structuur ontstaat,  zoals een zigzag, ruit, visgraat of een weefstructuur. Dit behang wordt alleen in wit geleverd en is gemakkelijk te latexen in diverse kleuren naar wens.

Vaak wordt glasvezelbehang gebruikt bij oudere woningen met slechte muren die afbrokkelen of scheuren dit wordt dan bij elkaar gehouden door het glasvezelbehang.

Glasvezelbehang is brandvertragend, stootvast en geluiddempend (is iets dikker). Er kan tevens een ander behang over heen geplakt worden, dan wordt het glasvezelbehang gebruikt om de muur te beschermen.

Zoals je leest zijn er veel mogelijkheden om te kiezen voor glasvezelbehang

Voorbeeld behangen